Lakásbérleti szerződés

25 000 Ft

Leírás

A magyar lakosság jelentős része – kihasználva a kedvező hitelfelvételi lehetőségeket – bérbeadási céllal ingatlant vásárol. Az ingatlanok bérbeadása jellemzően hosszú távra szól, amely az ingatlan és az abban található berendezési és felszerelési tárgyak használatával összefüggő kérdések rendezését is igényli.

Figyelemmel arra, hogy a magánszemélyek az ingatlanjuk bérbeadásakor a legritkább esetben kérnek jogi segítséget és jellemzően az interneten elérhető ingyenes iratminták segítségével igyekszenek a bérleti jogviszony lényeges elemeit írásban rögzíteni. Tapasztalataink szerint azonban ezen ingyenes iratminták a bérleti szerződés megkötésekor már vagy nem a hatályos jogon alapulnak vagy azok csak nagyon szűk körben térnek ki a feleket megillető jogok és terhelő kötelezettségek körében felmerülő kérdésekre.  A teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt és részletes és hatályos jogon alapuló bérleti szerződés  a későbbi jogviták elkerülését szolgálja vagy amennyiben ezen jogvitáikat a felek békés úton nem tudják rendezni, a megfelelő szerződés a bírósági előtti bizonyítást is megkönnyíti a felek számára.

Együttműködő partner ügyvédjeink által készített szerződésmintánk kifejezetten a magánszemélyek közötti, határozatlan időre szóló lakásbérleti szerződés, melyben a bérbeadót megillető kaució és zálogjog, valamint a bérleti díj és egyéb költségek kérdése, a használatból eredő munkák elvégzése is rögzítésre került. A szerződés egyes pontjaihoz kiegészítő, tájékoztató megjegyzéseket fűztünk biztosítva ezzel az egyediesítés és az adózási kérdésekben való tájékozódás lehetőségét.

A birtokbaadási jegyzőkönyv nem része a szerződésnek, azt Szerződéstárunkban külön megtalálja.

További információk

Terjedelem

5 oldal

Érdekelhetnek még…