Egyszerűsített végelszámolás elhatározása

12 000 Ft

Leírás

Taggyűlési jegyzőkönyv

A nem működő és egyébként nem fizetésképtelen gazdasági társaság jogutód nélküli megszüntetésének az egyik leggyorsabb, legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módja az egyszerűsített végelszámolással történő cégmegszüntetés. Természetesen ennek jogszabályi feltételei vannak, melyeket az erről szóló cikkünkben is bemutattunk.
A jogutód nélkül történő cégmegszüntetés elhatározása természetesen ebben az esetben is a legfőbb szerv hatáskörébe tartozik. A taggyűlésen ez alkalommal több járulékos kérdésről is dönteni kell, melyeket szintén a jegyzőkönyvben kell rögzíteni. Mi a legtipikusabb kkv forma, a korlátolt felelősségű társaság egyszerűsített végelszámolással történő megszűntetéséhez készítettünk iratmintát.

Az általunk készített taggyűlési jegyzőkönyv a kft. egyszerűsített végelszámolásához szükséges és az ezzel összefüggő valamennyi egyéb kérdésben való döntést is tartalmazza. Az egyszerűsített végelszámolás egyszerűbb esetekben ügyvédi közreműködést sem igényel, mivel az eljárást kezdeményező iratokat a NAV-on keresztül kell a cégbíróság felé előterjeszteni.

Az egyszerűsített végelszámolással kapcsolatos cikkünket itt találod.

További információk

Terjedelem

2 oldal

Érdekelhetnek még…